Parking przed restauracją

Zadanie

Nowoczesny budynek restauracji Sarbinowskiej wymagał odpowiadającego mu charakterem otoczenia. Projektując zagospodarowanie nawierzchni wokół obiektu, chciano aby była ona nie tylko estetyczna, ale i w pełni funkcjonalna. Dodatkowo zaplanowano wyznaczyć naturalne granice między parkingiem a terenami rekreacyjnymi przestrzeni.

Rozwiązanie

Drogę przed restauracją i tereny parkingu wykonano ekologicznie z ażurowej kratki geoSYSTEM. Aby zwiększyć ich wytrzymałość kratki wypełniono kruszywem. Wybrano ten rodzaj wypełnienia ze względu na większą eksploatację nawierzchni parkingu spowodowaną ciągłym ruchem w restauracji. Dodatkowo kreacja parkingu w tym typie idealnie wpisuje się w estetykę nakreśloną przez samą aranżację budynku.

Rezultat

Powstały miejsca parkingowe i droga, które pięknie komponują się z charakterem otoczenia restauracji oraz samym budynkiem. Umocniona nawierzchnia parkingów jest praktyczna w użytkowaniu i nie wymaga odśnieżania. Pokrycie terenu kratką wyznaczyło granice przestrzeni, dostarczając przy tym wielu miejsc postojowych przed budynkiem użytkowym.

Wykorzystane materiały

geoSYSTEM G4 max

Newsletter

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i zapisz się do newslettera.

Dobierz rozwiązanie geoPRODUCT

Przejdź do sklepu i złóż zamówienie lub pobierz katalog, aby poznać bliżej zastosowanie. Skontaktuj się z nami i uzyskaj dedykowaną ofertę.

Sklep

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.