Zielone otoczenie Sanktuarium

Zadanie

Na niewielkim obszarze przed Sanktuarium Marii Śnieżnej w Bystrzycy Kłodzkiej inwestor musiał stworzyć drogę pożarową i jednocześnie plac dla wiernych wykorzystywany podczas pielgrzymek, ślubów i innych uroczystości.

Rozwiązanie

W związku z okazjonalnym wykorzystaniem placu postanowiono zachować naturalny wygląd skweru. Plac wzmocniono geoSYSTEM G5max, obsadzono trawą. Miejsce spełnia funkcję awaryjnej drogi pożarowej i jednocześnie zabezpiecza trawnik przed wydeptaniem przez wiernych.

Rezultat

Nawierzchnia przenosi maksymalne obciążenia, jest wodoprzepuszczalna i pięknie się komponuje z chodnikami wykonanymi z kostki granitowej.

Wykorzystane materiały

geoSYSTEM G5 max
geoBORDER 78

Newsletter

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i zapisz się do newslettera.

Dobierz produkt dla siebie

Przejdź do sklepu i złóż zamówienie lub pobierz katalog, aby poznać bliżej zastosowanie. Skontaktuj się z nami i uzyskaj dedykowaną ofertę.

Sklep

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.