Ekologiczny parking przy firmie

Zadanie

W Nowym Mieście nad Wartą, pod prężnie działającą firmą, umocnienia wymagał parking dla pracowników. Nowocześnie zaprojektowany biurowiec oraz otoczenie firmy sprzyjało wykorzystaniu innowacyjnych i ekologicznych materiałów.

Rozwiązanie

Postanowiono utwardzić nawierzchnię z bardzo wytrzymałej kratki. Na obszarze 1000 mkw wykonano wodoprzepuszczalną podbudowę z tłucznia, którą zagęszczono mechanicznie. Ułożono kratkę geoSYSTEM G5 max, dzięki której teren zyskał wytrzymałość 450 ton/mkw. Całość wypełniono kruszywem, a do oddzielenia miejsc parkingowych zastosowano znaczniki parkingowe geoMARKER.

Rezultat

Realizacja odbyła się w 2017 roku. Parking po czterech latach eksploatacji jest w doskonałym stanie. Miejsca parkingowe są codziennie użytkowane. Nawet po ulewnych deszczach czy wiosennych roztopach woda wsiąka do gruntu i nie tworzą się kałuże.

Wykorzystane materiały

geoSYSTEM G5 max
geoMARKER

Wybrałeś produkt – zapraszamy na zakupy

Przejdź do sklepu i złóż zamówienie. Jeśli nie jesteś pewny czy dobrze wybrałeś skontaktuj się z nami.

Sklep

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.