Trawiasty osiedlowy parking

Zadanie

Na nowopowstałym kameralnym osiedlu w Poznaniu, składającym się z trzech nowocześnie zaprojektowanych budynków, niezbędne było wykonanie parkingu. Inwestor chcąc zrezygnować z optycznie ciężkich betonowych rozwiązań, postanowił o zastosowaniu ażurowych kratek z tworzywa.

Rozwiązanie

Umocniono miejsca parkingowe kratkami geoSYSTEM G5 max. Na wodoprzepuszczalnej podbudowie z tłucznia ułożono kratki, wypełniono ziemią i posiano trawę. Wykonana nawierzchnia zapewnia wegetację roślin oraz retencję wód opadowych, dzięki czemu można ją zaliczyć do biologicznie czynnej w 86%.

Rezultat

Właściciele mieszkań wykończonych w najwyższym standardzie mogą korzystać z ekologicznego parkingu, który harmonijnie wpisuje się w zielony charakter osiedla. Droga pożarowa, duży plac zabaw oraz trawiasty parking dają wytchnienie od zgiełku miasta.

Wykorzystane materiały

geoSYSTEM G5 max

Wybrałeś produkt – zapraszamy na zakupy

Przejdź do sklepu i złóż zamówienie. Jeśli nie jesteś pewny czy dobrze wybrałeś skontaktuj się z nami.

Sklep

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.